گونه ای از سنگ آذرین درونی، سنگ خارا یا همان سنگ گرانیت (Granite) نام دارد که دارای دانه های متوسط تا درشت بوده ، سنگ گرانیت از کوارتز و فلدسپات ، میکا و پاره ای کانی های دیگر تشکیل شده است.

رنگ سنگ گرانیت به کانی و شیمی سنگ بستگی دارد و به رنگ های متغیری مانند صورتی، خاکستری، طوسی، سیاه و … در طبیعت دیده میشود.

سنگ گرانیت از سرد شدن توده های مذاب که ماگما نام دارد شکل گرفته است. گرانیت با وزن مخصوص ٢٧۵۶ کیلوگرم بر متر مکعب یکی از سخت ترین و مقاوم ترین سنگ ها می باشد.

کاربرد سنگ گرانیت
گرانیت ها نسبت به سنگ های آهکی مقاوم تر و از استحکام بالاتری برخوردار بوده؛ به همین دلیل بیشتر برای استفاده در مکان های پر تردد مانند سنگفرش خیابان ها و ساختمان های اداری و تجاری و ایستگاه های مترو, مورد استفاده قرار میگیرد وباید بدانیم که استفاده از گرانیت برای فضاهای داخلی مانند کانتر های آشپزخانه پله های ساختمان و حتی سنگفرش واحد ها نیز بی مانع است. برای نمای ساخنتمان ها نیز گرانیت میتواند انتخاب مناسبی باشد ولی باید در نظر داشت که از اسکوپ کردن سنگ غافل نشد.

معایب سنگ گرانیت

  • سنگ گرانیت وزن بیشتری نسبت به سایر سنگ های ساختمانی دارد، بنابراین اگر قصد دارید از سنگ گرانیت به عنوان سنگ نما استفاده کنید، حتما از پلاک استفاده کنید، چون ممکن است بعد از مدتی سنگ از کار جدا شود.
  • نصب سنگ گرانیت زمان بر است.
  • سنگ گرانیت یک سنگ سخت محسوب می شود پس استخراج و فراوری این سنگ نیازمند دستگاه و ماشین آلاتی هست که پرقدرت می باشند، همین امر باعث شده سنگ گرانیت گران تر از بقیه ی سنگ ها باشد.
  • سنگ گرانیت عایق حرارتی و صوت نمی باشد.

چرا خرید سنگ گرانیت؟

از آنجایی که سنگ گرانیت در برابر عوامل مختلف از مقاومت خوبی برخوردار می باشد، مکان یا قسمتی از ساختمان نیست که نتوان از این سنگ استفاده کرد.

از سنگ گرانیت میتوان برای پله، پارکینگ، کف و دیوار همه ساختمان ها با هر نوع کاربری استفاده کرد. همچنین برای کانتر، کابینت و سینک آشپزخانه، برای محوطه سازی در فضای شهری و شخصی، پیاده رو ها، جدول کشی، کارهای تزیینی و دکوراتیو، … از این سنگ استفاده می شود.